vineri, 10 februarie 2012

Intelepciunea corpului


   
     Cineva care isi iubeste masina are un alt fel de contact si de relatie cu masina decat altcineva , care nu si-o iubeste. Cel care nu-si iubeste masina o conduce si o trateaza ca pe un mecanism, insa cel care isi iubeste masina devine constient si de cea mai mica schimbare a starii interioare a ei, de cea mai mica schimbare a zgomotului.  Se intampla ceva in interiorul masinii si brusc, persoana respectiva  devine constienta de schimbare. Nimeni nu a auzit nimic. Pasagerii se afla in masina, nimeni nu a auzit nimic. Insa este suficienta o schimbare cat de mica a zgomotului motorului, orice clinchet, orice modificare, pentru ca persoana care isi iubeste masina sa devina constienta de ea. Are un contact profund. Nu o conduce numai, masina nu este numai un mecanism; mai curand, persoana respectiva s-a raspandit in masina si a permis masinii sa patrunda in ea.
     Corpul tau este asemenea unei masini sau al unei uzine mai degraba.  Intrebarea este: iti iubesti corpul la fel de mult cum iti iubesti masina?
    Corpul tau este tot timpul pregatit sa te asculte. Ai vorbit vreodata cu el? Ai comunicat cu el? Te afli in el, il folosesti, te-ai gandit sa-i multumesti? Corpul tau te serveste cat de inteligent poate.  Lucrurile importante din organism nu au fost lasate pe seama ta, au fost atribuite corpului.  Respiratia, circulatia sangelui, digestia alimentelor au fost lasate pe seama ta, altfel te-ai fi gasit de mult intr-o mare incurcatura. Daca respiratia ar fi fost lasata pe seama ta, ai fi murit. Nu ar fi mai existat nici o posibilitate pentru ca tu sa traiesti, deoarece poti sa uiti sa respiri. Noaptea, in somn, poti sa uiti sa iti faci inima sa bata. Cum ai putea sa-ti amintesti? Stii cat de mult munceste sistemul tau digestiv? Tu inghiti tot felul de lucruri si crezi ca faci o treaba excelenta.  Consumi hrana si corpul o transforma in sange, in maduva, in oase ... Motorului masinii tale ii dai sa inghita orice fel de ulei?  Intregul sistem digestiv face miracole.  Daca fiecare dintre noi ar trebui sa faca tot ceea ce face sistemul digestiv, am avea nevoie de fabrica mare pentru ca mancarea sa ajunga in sange, pentru a alege toate elementele si ale trimite acolo unde este nevoie.
     Urmeaza-ti corpul. Nu incerca in nici un fel sa-ti domini corpul. O data ce ai inceput sa iti intelegi corpul , 99% din mizeria din viata ta ar disparea pur si simplu. Nu iti asculti corpul care spune “Opreste-te! Nu manca!”. Tu continui sa mananci, iti asculti mintea, care spune “Este foarte gustos, delicios. Inca putin.” Corpului ii vine sa vomite, stomacul spune “ Stop! Ajunge! Sunt obosit!”, insa mintea spune “Uite ce gust ... Inca putin” Continui sa iti asculti mintea. Daca iti asculti corpul, 99% din problemele tale vor disparea, iar restul de 1% va fi reprezentat doar de accidente.
     Asculta-ti corpul, asa cum iti asculti masina. Urmeaza-ti corpul . mintea este nesabuita; corpul este intelept. .Iar daca ai patrunde in profunzimile corpului, exact in acele profunzimi iti vei descoperi sufletul. Sufletul este in profunzimile corpului. Doar cu sufletul poti vedea lucrurile cu adevarat.
   Corpul este un miracol. Este impresionat de frumos si impresionat de complex. Nu exista nimic atat de complex, atat de subtil, ca trupul. Nu stii nimic despre el. Doar ce l-ai vazut in oglinda. Nu l-ai privit niciodata dinauntru; pentru ca altfel este un univers prin el insusi. Misticii spun ”Corpul este un univers mininatural.” Daca il privesti dinauntru, este atat de vast – milioane si milioane de celule, si fiecare celula are propria viata, si fiecare celula functioneaza intr-o maniera atat de inteligenta, incat pare incredibila, imposibila, nemaipomenita. Fiecare celula functioneaza atat de sistematic, intr-un mod atat de ordonat, cu o asemenea discplina interioara.
     Corpul este prietenul tau cel mai bun de pe pamant, nu dusmanul tau.

    
PS  Boala este un semnal dat de corpul tau. Supraconstiinta ta, partea ta divina, dumnezeul tau interior iti trimite un mesaj, deoarece unele dintre actiunile tale, dintre gandurile si vorbele tale sunt contra legii iubirii si alegii responsabilitatii ........

Niciun comentariu: