duminică, 23 ianuarie 2011

Vointa este regele puterilor mentale

     Cei mai multi dintre oameni considera ca nu au vointa. Ei invinovatesc pe toti si pe toate, exceptand pe ei insisi pentru aceasta aparenta slabiciune. Cei care au o fire vicioasa spun "Nu ma pot abtine, si tatal meu a fost la fel".   Cei care se ingrijoreaza prea mult zic "Nu e vina mea, serviciul e prea stresant". Cei care dorm prea mult spun "Ce sa fac? Corpul meu are nevoie de 10 ore de somn". Elevii care iau note mici la scoala "Are ceva cu mine. M-a lasat corigent" (Corect ar fi "Am ramas corigent", pentru ca vina este in primul rand al lui/a ei, dar ma opresc ca intram in alta poveste).
     Acestor oameni le lipseste responsabilitatea fata de sine, care provine din cunoasterea potentialului extraordinar care exista adanc, in interiorul fiecaruia, astepatand sa primeasca impulsul actiunii. Este dreptul tau prin nastere sa fii tot ceea ce poti fi. Ai puterea sa fi mai mult decat te predispune mediul in care traiesti. Ai capacitatea de a fi mai mult decat prizonierul trecutulu tau. Pentru a face aceasta e necesar sa devii stapanul vointei tale.
     Pare greu?
     Imagineaza-ti ce-ai putea face daca ai dubla sau tripla cantitatea de vointa pe care o ai acum. Decide sa faci lucrurile pe care este necesar sa le faci, in loc sa mergi pe calea minimei rezistente. Incepi sa lupti cu forta gravitationala a obiceiurilor tale rele si a impulsurilor slabe. Straduieste-te si vezi ce se va intampla in urmatoarele 30 de zile.
     Calatoria de 1000 de mile incepe cu un singur pas. Chiar si un elefant se poate manca, feliuta cu feliuta. Incepe sa faci lucrurile pe care nu iti place sa le faci ( daca nu iti place sa citesti, atunci citeste 30 min zilnic, daca nu iti place sa faci patul dimineata, atunci fa-l, daca nu iti place sa mergi pe jos, atunci plimba-te 15 min zilnic) Chiar si antrenamentul de de a te trezi cu o ora mai devreme si pastrarea acestui minunat obicei iti vor amplifica incederea in sine.
     Micile victorii conduc la marile victorii. Micile victorii creeaza impulsul care te determina sa faci pasi mai mari pe calea catre sinele tau superior.
     Spune acum  "Maine este prima zi din restul vietii mele".

Robin Sharma inspire me


Un comentariu:

BlueDeiutza spunea...

Amin! :)
Danke Florin!
You inspire me ;)
Hugz.