luni, 13 decembrie 2010

O fabula spirituala

     Ma aflu in mijlocul unei gradini magnifice, luxuriante, plina de cele mai frumoase flori pe care le-am vazut vreodata. Atmosfera este extrem de linistita si de tacuta. Savurez incantarile senzuale ale acestei gradini si simt ca am tot timpul din lume pentru a ma bucura de aceasta oaza naturala.
     Privind in jur, observ ca in centrul acestei gradini magice se inalta un far rosu falnic cu sase etaje.
     Dintr-odata, tacerea gradinii este tulburata de un scartait puternic, usa de la baza farului se deschide si iese afara un luptator de sumo  japonez inalt de 2,70 metri si cantarind 300kg, care incepe sa cutreiere nepasator prin centrul gradinii.
     Luptatorul de sumo este aproape gol. Are doar un cablu de sarma roz, care ii acopera partile intime.
    Plimbandu-se prin gradina, luptatorul de sumo da peste un cronometru stralucitor de aur, aruncat de cineva cu multi ani in urma. Aluneca pe el si cade la pamant cu o bufnitura strasnica. Luptatorul de sumo este acum incostient si zace acolo tacut si nemiscat. 
     Si tocmai cand ma gandeam ca si-a dat ultima suflare, luptatorul isi revine, trezit de parfumul proaspat al unor trandafiri galbeni, care cresc in apropiere. Inviorat, luptatorul sare in picioare si se uita intuitiv catre stanga, uimit de ceea ce vede.
     Printre trandafirii care cresc de ambele parti ale gradinii observa o carare lunga, serpuita, acoperita de milioane de diamante stralucitoare. Ceva pare sa-l indrume pe luptator sa o ia pe carare si, avand incredere in acel ceva, luptatorul porneste pe calea care-l duce catre fericirea permanenta si beatitudine eterna.

Robin Sharma inspire me  

Niciun comentariu: