miercuri, 5 mai 2010

Zero limite

Noi, oamenii, nu suntem constienti, in cursul existentei noastre de fiecare clipa, de o rezistenta constanta, neincetata fata de viata. Aceasta rezistenta ne tine intr-o stare permanenta de instrainare fata de Identitatea noastra, de libertate si inspiratie, si mai presus de orice, fata de insusi Creatorul Divin. Mai pe scurt, suntem oameni dezechilibrati, hoinarind fara tinta prin desertul mintilor noastre. Suntem incapabili sa intelegem unul din indemnurile lui Isus Hristos "Nu va temeti" Nu suntem in stare nici sa acceptam un alt percept "Pacea incepe cu mine" Impotrivirea si teama ne tin intr-o stare de nerabdare si de saracie spirituala, fizica, financiara si materiala. Nu suntem constienti ca ne aflam intr-o stare de impotrivire constanta, in loc sa fim intr-una in care inspiratia curge nestingherita. Pentru fiecare informatie pe care o traim constient, experimentam cel putin un milion de informatii inconstiente. Si acea unica informatie este absolut nefolositoare pentru salvarea noastra.
           [DR. Hew Len]

Fiecare om crede ca limita orizontului sau este si limita lumii.
           [Arthur Schopenhauer]

"Si rascolesc prin amintiri firesc/ Si-adanc ..."
       [Shakespeare]

2 comentarii:

nuşa spunea...

citesc cartea cu mare bucurie si nerabdare. sper sa ajung la zero ca sa ma pot bucura de liniste si iubire, lucru foarte greu de realizat in lumea asta unde este o lupta pentru existenta.am inceput sa repet aproape inconstient expresiile, mi s-au intiparit deja in minte si simt o multumire cxand le rostesc.
nuşa-gaeşti

nuşa spunea...

am terminat cartea de citit.o recomand tuturor pentru ca te invata de bine.trebuie sa mai incerc sa vorbesc cu sinele meu, daca reusesc o sa fie OK.
nusa-gaesti